Welkom! Wat leuk dat je belangstelling hebt voor onze Jubileum activiteiten. 


Play-in: FIËSTA DEL MUSICA

In 2020 bestaat muziekvereniging  SDG Alkmaar 100 jaar en om dat te vieren organiseren wij het hele jaar door allerlei speciale evenementen. Eén hiervan is onze Jubileum Play-In, bedoeld voor iedereen die jong of jeugdig is.

De Play-In wordt geleid door Michiel Drijver. Michiel heeft een ruime ervaring met het leiden van play-ins (o.a. het Hakaai festival). Tijdens de play-ins probeert hij meer met de muziek te doen dan alleen zitten en spelen. Ga uit van een meer actieve muziekbeleving door toevoeging van kostuums, dans, vocale bijdragen, etc.

Michiel heeft voor onze Jubileum Play-In een gevarieerd programma samengesteld met als overkoepelend thema “Feest”. Eén van de stukken die we gaan instuderen is
“Samba de Janeiro”. Dit stuk geeft zowel blazers als slagwerkers lekker wat te doen.
Wil je het feestje met ons meevieren: Geef je op!

Wat praktische informatie:

De play-in wordt op zaterdag 29 februari 2020 gehouden in de Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2a te (1816 GD) in Alkmaar. 

Inloop is vanaf 9:00 uur, we starten om 9:30 uur.

Om 16:15 uur wordt de play-in afgesloten met een concert waarin we de ingestudeerde muziek laten horen en zien. Iedereen is welkom, dus stuur de flyer rond naar iedereen die je kent!

De kosten zijn € 15,00 per persoon. In dit bedrag zijn koffie en thee tijdens de pauzes en een lunch inbegrepen. Frisdranken zijn voor eigen rekening.

Inschrijven is alleen nog mogelijk voor slagwerkers!


Voorjaarsconcert: 3JS

Persbericht 

Dit voorjaar in Theater de Vest speelt het 100-jarige Stedelijk Harmonieorkest samen met “de Watermensen” uit Volendam.

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Johannes Kuller, die samen de huidige samenstelling van de 3JS vormen, zullen samen met band een programma spelen, en daarnaast spelen wij uiteraard met hen samen een aantal van hun grote hits!

De band raakte landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum “ Watermensen” uit 2007. Maar daarvoor speelden zij al ruim 10 jaar bij veel verschillende (Engelstalige) bands.

Deze kennis en ervaring kwamen uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Een op akoestische instrumenten gebaseerde folk-pop-sound die vervolgens uitwaaierde naar vele andere stijlen met als belangrijke gemene delers de Nederlandse taal en de stem van zanger Jan Dulles.

Door hun deelname aan tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en ook de vele items bij programma’s als DWDD hebben de 3JS zich al van alle muzikale kanten kunnen laten zien en ondertussen zijn ze met hun eigen muziek nooit meer van de radio weggeweest. Negen studioalbums waarvan er vier de gouden status behaalden, in tien jaar tijd, is bewonderenswaardig te noemen.

Onder leiding van André Elders begeleidt het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar de 3JS. Een spannend en vooral leuk avontuur voor de band alsmede hun vijfenvijftig begeleiders!