Welkom! Wat leuk dat je belangstelling hebt voor onze Jubileum activiteiten. 
Update: 27 augustus 2020

Helaas zijn er door het corona-virus veel (lees: alle) activiteiten niet doorgegaan. We hopen echter dat iedereen die ons volgt gezond is en blijft! Zodra we weer mogen en kunnen, vieren we 100 jaar +1!!!

Chr. Muziekvereniging Soli deo Gloria viert in 2020 haar 100e verjaardag.

De vereniging organiseert in dit bijzondere jaar met veel activiteiten en bijzondere optredens en sluiten in november dit 100-jarige jubileum af met een jubileumconcert.

100 jaar geleden is Soli deo Gloria opgericht als fanfare met 18 leden.
In de afgelopen jaren is de vereniging uitgegroeid tot één van de grootste muziekverenigingen in Alkmaar met ruim 70 actieve leden.

De vereniging heeft drie afdelingen, waaronder het Stedelijk Harmonieorkest,
het Jeugd- & Opleidingsorkest en Tamboer- & Pijperkorps.

Bestuur en leden vieren deze bijzondere mijlpaal graag ook met haar vrienden en donateurs maar ook met oud-leden, familie en andere belangstellenden en daarom wordt er op zaterdag 19 september 2020 een receptie gehouden.


Wanneer?
Op zaterdag 19 september 2020 va 16:00 uur tot 18:00 uur.

Waar?
De Pleinzaal in Theater de Vest, Canadaplein 2 te Alkmaar.


De receptie is voor iedereen die betrokken is bij de vereniging. Oud-leden zijn ook van harte welkom.
Dit is een mooi moment om herinneringen op te halen.
Belangstellenden kunnen zich tot 1 september 2020


Voorjaarsconcert: 3JS

Uitgesteld naar 17 april 2021!!! Bewaar uw kaarten!!!

Persbericht 

Volgend voorjaar in Theater de Vest speelt het 100-jarige Stedelijk Harmonieorkest samen met “de Watermensen” uit Volendam.

Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Johannes Kuller, die samen de huidige samenstelling van de 3JS vormen, zullen samen met band een programma spelen, en daarnaast spelen wij uiteraard met hen samen een aantal van hun grote hits!

De band raakte landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum “ Watermensen” uit 2007. Maar daarvoor speelden zij al ruim 10 jaar bij veel verschillende (Engelstalige) bands.

Deze kennis en ervaring kwamen uiteindelijk samen in het repertoire van 3JS. Een op akoestische instrumenten gebaseerde folk-pop-sound die vervolgens uitwaaierde naar vele andere stijlen met als belangrijke gemene delers de Nederlandse taal en de stem van zanger Jan Dulles.

Door hun deelname aan tv-programma’s als De Zomer Voorbij, De Beste Zangers van Nederland en ook de vele items bij programma’s als DWDD hebben de 3JS zich al van alle muzikale kanten kunnen laten zien en ondertussen zijn ze met hun eigen muziek nooit meer van de radio weggeweest. Negen studioalbums waarvan er vier de gouden status behaalden, in tien jaar tijd, is bewonderenswaardig te noemen.

Onder leiding van André Elders begeleidt het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar de 3JS. Een spannend en vooral leuk avontuur voor de band alsmede hun vijfenvijftig begeleiders!