Tamboer- & Pijperkorps | De Orkesten

Het Tamboer- & Pijperkorps (de Drumband) is speciaal voor jonge muzikale mensen. Het Tamboer- & Pijperkorps of ook wel de Drumband is het marcherende orkest van de vereniging. De minimum leeftijd om lid te worden is 7 á 8 jaar. Binnen de Drumband worden de muzikanten opgeleid tot slagwerker of fluitist(e) (piccolo of dwarsfluit). Daarna is er ook de mogelijkheid over te stappen op een ander instrument, bijvoorbeeld melodisch slagwerk. Alle opleidingen worden door de vereniging verzorgd en de instrumenten zijn in bruikleen beschikbaar.

Activiteiten

De Drumband doet mee aan verschillende activiteiten zoals de 8 oktober festiviteiten tijdens Alkmaar Ontzet, het grote Najaarsconcert van de gehele vereniging, Koningsdag, de Avondvierdaagse en diverse andere optredens door het jaar heen.

Daarnaast organiseert de bandcommissie elk jaar een jeugdweekend voor alle jeugdleden van de vereniging. Ook organiseren zij vaak spelletjesavonden, tijdens de laatste repetitie van het jaar en van het seizoen.

Repetities

De Drumband repeteert op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Voorafgaand en tijdens de repetities worden de lessen georganiseerd voor de leerlingen.