Het Stedelijk Harmonieorkest en het Jeugd- & opleidingsorkest worden muzikaal geleid door dirigent André Elders.

André Elders is in 2001 bij het Jeugd- & Opleidingsorkest begonnen als dirigent bij SDG Alkmaar. Toen in 2009 de vacature vrijkwam voor het Stedelijk Harmonieorkest hoefden wij niet ver te zoeken.

Omdat André bij zowel het JOS als het Orkest muzikaal leider is, kan hij goed het niveau van beide orkesten op elkaar afstemmen. Hierdoor kunnen leden in het JOS op een eenvoudige manier integreren in het Orkest als zij het gewenste niveau hebben om door te stromen.

André Elders studeerde aan het conservatorium Harmonie, Fanfare & Brassbanddirectie, elektronisch orgel & keyboard (jazz & pop muziek) en bugel.

Momenteel werkt André als dirigent bij verschillende orkesten in Noord-Holland. Zo werkt hij naast het Stedelijk Harmonieorkest  en Jeugd- & Opleidingsorkest SDG Alkmaar als dirigent bij een Bigband, Fanfare en een accordeonorkest. Tevens is hij docent keyboard en accordeon en speelt hij als toetsenist in verschillende formaties.

André is een echt verenigingsmens en heeft hart voor onze vereniging. Wij zijn dan ook erg blij dat hij al meer dan 17 jaar als dirigent verbonden is aan onze vereniging.

Naar de website van André Elders