Jeugd- & Opleidingsorkest | De Orkesten

Het Jeugd- & Opleidingsorkest Soli (JOS) bereid beginnende muzikanten (zowel oud als jong), voor op het meespelen in het Stedelijk Harmonieorkest. Dit doen we door het spelen van gevarieerde en bekende stukken in diverse stijlen. Stap voor stap worden de fijne kneepjes van het musiceren aangeleerd. Elke beginnende muzikanten, zal zich binnen het JOS snel op zijn of haar gemak voelen. Het niveau van het orkest is toegankelijk voor een beginnend lid maar hoog genoeg om aansluiting te maken met het Stedelijk Harmonieorkest. Afhankelijk van de persoonlijke ontwikkeling kan men vanaf een leeftijd van 15 jaar doorstromen naar het Stedelijk Harmonieorkest.

Het Jeugd- & Opleidingsorkest staat, evenals het Stedelijk Harmonieorkest, onder leiding van dirigent André Elders. Hierdoor is de aansluiting op het gebied van niveau tussen het Jeugd- & Opleidingsorkest en Stedelijk Harmonieorkest goed gewaarborgd.

Activiteiten

Het Jeugd- & Opleidingsorkest treedt meerdere keren per jaar op, onder andere tijdens het Najaarsconcert in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Daarnaast doen we mee aan een opleidingsorkesten-festival om de muzikale groei en het samenspel van de kinderen te bevorderen. Naast muziek maken vinden we het ook heel leuk om samen te gaan eten of te gaan bowlen. Dat doen we in ieder geval één keer per jaar.

Repetities

Het Jeugd- & Opleidingsorkest repeteert elke woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in het Olympiagebouw.