Muziek maken is leuk

Samen muziek maken is gezellig en geeft enorme voldoening. Uit onderzoek blijkt dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Muziek maken in groepsverband stimuleert de onderlinge samenwerking en communicatievaardigheden. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk! Veel kinderen komen niet in aanraking met het maken van muziek en krijgen nooit de kans om een muziekinstrument uit te proberen. Dat vinden wij als muziekvereniging jammer en daar hebben wij nu een mooie oplossing voor gevonden. Op verschillende manieren kunnen wij uw kind laten kennismaken met het maken van muziek:

Blaas je rot!

Een aantal keren per jaar organiseren we op een zaterdagmiddag een kennismakingsmiddag voor muziek. Voor de jongere kinderen van 6 tot ongeveer 8 jaar organiseren we een gezellige bijeenkomst waarbij muziek wordt gemaakt met boomwhackers en ritme- instrumenten.

De kinderen van 8 tot ongeveer 12 jaar oud krijgen de kans om kennis te maken met verschillende blaasinstrumenten. De volgende Blaas je rot! zal op zaterdag 26 maart 2022 zijn. Deze middag is helemaal gratis!

Meld je nu aan!

Kennismakingspakket ‘De Blaastest’ *

Voor de kinderen vanaf 8 jaar hebben wij een kennismakingspakket ontwikkeld. In dit pakket kan een kind kennismaken met een echt blaasinstrument. Voor 100 euro krijgt je kind tien lessen van een gediplomeerd docent en een instrument van de vereniging naar keuze in bruikleen.

We hebben de keuze uit de volgende blaasinstrumenten: klarinet, trompet, saxofoon, hoorn, trombone en dwarsfluit.

Meld je hier aan!

Lessen na schooltijd


Mocht er voldoende interesse zijn voor het maken van muziek buiten lestijden op school of op de BSO, dan doen we ons best om op locatie workshops of lessen te organiseren!

Laat het dus zeker weten als uw kind interesse heeft om muziek te maken. Voor individuele lessen, neem contact met ons op.

Blokfluitklas ‘De Doorblazers’


Voor kinderen vanaf 6 jaar hebben wij een blokfluitklas. Voor 25 euro inclusief blokfluit en materialen krijgt uw kind een half schooljaar blokfluitles.

De lessen zijn op vrijdagmiddag van 15.00-15.30 uur of van 16.00-16.30 uur op de Olympiaweg 17 in Alkmaar. In de vakanties zijn er geen lessen. De eerste les zal op vrijdag 14 januari 2022 zijn.

Meld je hier aan!

Verdere informatie of inschrijven:

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via mail blazerij@sdg-alkmaar.nl of telefonisch op 06-14899667 (Annelies).

* Dit pakket is ook te betalen met het tegoed op de AlkmaarPas.
Heeft jullie gezin als gevolg van de Corona-crisis (tijdelijk) minder inkomsten?? Dan is het mogelijk om via het Jeugdfonds Alkmaar 50 euro tegoed te krijgen. Misschien is het op die manier wel mogelijk om het kennismakingspakket te betalen! Meer info op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/nieuws/e-50-voor-jouw-kind/