Koninklijke Erepenning Verenigingen voor SDG Alkmaar

Zaterdagavond, tijdens het najaarsconcert in Theater de Vest heeft muziekvereniging SDG Alkmaar de Koninklijke Erepenning uitgereikt gekregen door Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum in 2020. Onder toeziend oog van een enthousiast publiek van vrienden, familie en donateurs namen voorzitter Jenny de Boer en bestuurslid Ilona van der Meulen de erepenning en het certificaat in ontvangst. De Commissaris benadrukte in zijn speech het belang van muziekverenigingen en het met elkaar muziek maken.

Koninklijke Erepenning Verenigingen

Inmiddels is de vereniging 101 jaar en kon het feest wat vorig jaar in duigen viel toch nog gevierd worden. Het concert was een geweldige start voor de komende 100 jaar. Het publiek was getuige van de wereldpremière van de SDG Centennial March, een muziekstuk speciaal gecomponeerd voor het jubileum. Verder werd er een afwisselende non-stop medley gespeeld van muzikale hoogtepunten van de afgelopen 100 jaar. Variërend van Abba, Cats, Moonlight Serenade, Music, Sibelius en Pirates of the Caribbean. Alles kwam voorbij. Tijdens het concert verleenden de solisten Sabine Kirsten, sopraan, en Steffen Snip, klarinet, hun medewerking aan dit verjaardagsfeestje. Ook de jongste jeugd, de Blazerij van Soli, trad voor het eerst op in de Vest.

Naast dit al dit heugelijke nieuws mocht ook dirigent André Elders de zilveren speld van de muziekbond in ontvangst nemen, omdat hij 20 jaar dirigent is bij de vereniging. Deze werd uitgereikt door beschermheer Frits Westerkamp, vanuit zijn rol als voorzitter van de 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet.

Als verenging zijn we ontzettend trots en dankbaar dat we al 100 jaar bestaan en dat we een levendige club zijn waar iedereen zijn steentje bijdraagt. Wekelijks zijn we te vinden op basisscholen en BSO’s om kinderen kennis te laten maken met muziek middels de Blazerij van Soli om steeds meer kinderen enthousiast te maken voor de volgende 99 muzikale jaren!  

Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk rijkt de erepenning uit aan Jenny de Boer en Ilona van der Meulen