SDG Alkmaar bezoekt OBS De Wiekslag in Stompetoren

Vorige week zijn wij met de achter, achter kleinzoon van Wolfgang Amadeus Mozart op basisschool De Wiekslag geweest om kinderen kennis te laten maken met muziek, instrumenten en onze vereniging!

IMG_4649

Music-4U bij SDG Alkmaar
Music-4U voor JOS (Jeugd- & Opleidingsorkest) is een gratis basiscursus Muziek. De eerste 5 weken laten we de kinderen kennis maken met de grondbeginselen van muziek maken. We gaan aan de slag met ritmes en introduceren de instrumenten van het harmonie
orkest. Na deze eerste 5 weken bieden wij aansluitend een vervolgopleiding aan van 10 weken, ook geheel gratis! De leerling kiest zelf een instrument en leert het te bespelen onder begeleiding van een professionele docent.

Bij voldoende aanmelding zal op woensdagmiddag na de herfstvakantie weer een nieuwe cursus starten.

Music-4U bij het Tamboer- & Pijperkorps
Music-4U voor Drumband is ook gratis, en wordt gegeven op vrijdagavond. Bij voldoende aanmelding start er na de herfstvakantie een nieuwe cursus.

De eerste 10 weken laten we de kinderen kennismaken met de grondbeginselen van muziek maken en na deze eerste 10 weken, volgen er 13 weken. In deze periode leren de kinderen op een gekozen instrument (trommel of fluit) muziek maken en meelopen met de drumband.

Wij denken hiermee een fantastische mogelijkheid te bieden, om geheel gratis kennis te kunnen maken met de wereld van de muziek. Mocht uw kind dit ook leuk vinden, dan kunt u uw kind opgeven via secretariaat@sdg-alkmaar.nl.