Vooravond van 100-jarig jubileum: SDG Alkmaar pakt uit met Cor Bakker!

Op de vooravond van het 100-jarig jubileum pakt het Stedelijk Harmonieorkest SDG alvast uit; met niemand minder dan pianist Cor Bakker te gast tijdens het traditionele Voorjaarsconcert!

Cor Bakker begint op 11-jarige leeftijd met piano spelen en in 1984 studeert hij cum laude af aan het Amsterdams Sweelinck conservatorium in de richting van piano/improviserend musicus. Hij vervolgt zijn studie in Los Angeles bij de Amerikaanse pianist, componist en arrangeur Clare Fischer (1928). Tot op de dag van vandaag is deze oud-docent Cor’s grootste muzikale inspirator.

Na zijn studie begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, is hij elf jaar lang vaste pianist van het Metropole Orkest en werkt hij mee aan diverse radio- en televisieprogramma’s. Televisie is dat wat hem landelijke bekendheid geeft, wanneer hij de muzikale begeleiding verzorgt in de vele televisieprogramma’s van Paul de Leeuw.

In 2010 wil hij de rollen ook een keer omdraaien en treedt de altijd zo bescheiden begeleider nu letterlijk op de voorgrond als gastheer in zijn theaterserie: ‘Cor Bakker Ontvangt’. In de jaren die volgen ontvangt hij artiesten als Brigitte Kaandorp, Louis van Dijk en Mike Bodde.

Op zaterdagavond 13 april 2019 zal het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar onder leiding van dirigent André Elders, de Grote Zaal van Theater de Vest vullen met o.a. klanken uit de prachtige suite van Otto M. Schwarz; The Story of Anne Frank.

Na de pauze begeleiden de 50 muzikanten die het orkest rijk is, Cor Bakker op de muziek van o.a. Caro Emerald, Queen en Harry Connick Jr. Het beloofd een gevarieerde avond te worden met Cor Bakker in de hoofdrol!

De presentatie is deze avond in handen van; Frans Limburg.

Informatie en kaarten: secretariaat@sdg-alkmaar.nl of 06-14501543.

Datum: 13 april 2019

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 20,00 incl. pauzedrankje

Locatie: Theater de Vest, Alkmaar

Video!!