Zangeres Shirma Rouse, schittert op podium, samen met het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar

Het belooft weer een prachtig muzikaal jaar te worden voor Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar, met de wereldpremière van onze compositieopdracht later dit jaar, maar natuurlijk eerst het voorjaarsconcert in april met zangeres Shirma Rouse. “We hebben gisteren de eerste noten gespeeld van de arrangementen van Louis Neefs,” zegt secretaris Anke Elders, “en de leden hebben er nu al ontzettend veel zin in! Het is ontzettend leuke muziek om te spelen, maar ook om naar te luisteren.”

Het orkest heeft een jarenlange traditie om in het voorjaar met een gast, een muzikale avond weg te geven. En niemand minder dan Shirma Rouse is dit jaar onze gastsolist! 

Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. 

Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. 

Datzelfde jaar deed Rouse mee aan The voice of Holland. Alle stoelen draaiden in haar auditie om en ze koos Trijntje Oosterhuis als haar coach. Rouse strandde in de halve finale, toen ze het op moest nemen tegen Jill Helena; daarna kreeg ze een gastrol aangeboden bij de eerste concertreeks van de Ladies of Soul. In 2015 speelde ze de rol van Maria in The Passion. 

En inmiddels heeft zij 3 albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Shirma Rouse staat in 2017 op geheel eigen wijze stil bij de 75e geboortedag van The Aretha Franklin. The Queen of Soul Celebration Tour, een concertreeks in binnen- en buitenland en een reprise van de door Shirma Rouse zelf geschreven theatershow “Shirma sings Aretha”. 

In maart 2017 verschijnt ook haar haar lang verwachte 4e studioalbum “Soul Serenade”, een hartverwarmende ode aan de liefde met nieuw geschreven songs, een duet met de Amerikaanse soulsensatie Ryan Shaw en bewerkingen van klassiekers als Imagine en Let it Be. In 2022 was zij teamcaptain van het prachtige muziekprogramma Amazing Grace. En nu met het Stedelijk Harmonieorkest in Theater de Vest. Daar wil je toch bij zijn?

Op zaterdagavond 22 april 2023  zal het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar onder leiding van dirigent André Elders, de Grote Zaal van Theater de Vest vullen met o.a. muziek uit de films The Magnificent Seven en The Blues Brothers. 

Na de pauze begeleiden de 50 muzikanten die het orkest rijk is, Shirma Rouse op de muziek van o.a. Ella Fitzgerald, Aretha Franklin en Ray Charles. Het beloofd een gevarieerde avond te worden met Shirma Rouse en het Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar in de hoofdrol! 

De presentatie is deze avond in handen van; Antoine Huiberts. 

“Het is altijd een genot om een concert van SDG Alkmaar te bezoeken”, aldus Joke en Hannie, trouwe fans van de vereniging. “Het plezier straalt ervan af bij de muzikanten! Leuk om naar te kijken én te luisteren!”

Zaterdag 22 april 2023

Theater De Vest 

Canadaplein, Alkmaar 

Aanvang 20.15 uur

Toegang: € 19,50 incl. pauzedrankje.

Informatie en kaarten: Theater de Vest

Wij nodigen de pers uit om hierbij aanwezig te zijn. 

Meer informatie: 

Anke Elders

Secretaris SDG Alkmaar

0614501543

Foto: Thareyck Martina